Info servis

Čobanković i Galan potpisali Memorandum o razumijevanju u poljoprivredi

Hrvatski ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković i talijanski ministar poljoprivrede, prehrane i šumarstva Giancarlo Galan potpisali su u srijedu u Zagrebu Memorandum o razumijevanju u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Memorandum je potpisan u sklopu održavanja Druge sjednice Koordinacijskog odbora ministara Hrvatske i Italije. Memorandum će omogućiti produbljivanje suradnje u području ruralnog razvoja, stočarstva i organizacije tržišta stočarskih proizvoda, unapređenje trgovine voća i povrća, te razmjeni iskustava u području znanstvenih institucija (bioenergije u poljoprivredi).

Tijekom trodnevna boravka talijanskoga ministra u Hrvatskoj raspravljalo se o jačanju odnosa u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i ruralnom razvoju, a u okviru pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Koordinacijski odbor ministarstava Hrvatske i Italije sastaje se jednom godišnje, a cilj mu je dodatno intenzivirati političku, gospodarsku, prekograničnu, te međuregionalnu suradnju.

Koordinacijski odbor uspostavljen je potpisivanjem Memoranduma o suradnji dviju vlada u siječnju 2009. u Zagrebu.



Hina