Info servis

Dokapitalizacija Banco Popolare Croatia

Temeljni kapital Banco Popolare Croatia (BPC) povećan je za šest milijuna kuna i sada iznosi 82,83 milijuna kuna, priopćeno je iz BPC-a.

Sukladno Odluci Uprave BPC-a o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih dionica, koja je potvrđena Odlukom Nadzornog odbora, temeljni kapital povećan je sa 76,8 milijuna kuna, za iznos od šest milijuna kuna, na ukupan iznos od 82,8 milijuna kuna, kaže se u priopćenju.

Povećanje temeljnog kapitala izvršeno je tako da je Banco Popolare Societa Cooperativa, Verona, uplatila svoj ulog u novcu i to za iznos od 3.000 kuna po dionici, odnosno ukupno 36 milijuna kuna za svih 12.000 novih redovnih dionica BPC-a, dodaje se.

Uprava i Nadzorni odbor BPC-a su sredinom lipnja ove godine donijeli odluke o povećanju temeljnog kapitala za šest milijuna kuna i to javnom ponudom bez objave prospekta i uplatom 12.000 komada novih redovnih dionica, svaka u nominalnom iznosu od 500 kuna, a sve dionice upisat će Banco Popolare Societa Cooperativa, Verona, uplatom uloga u novcu i to za iznos od 3.000 kuna po dionici, odnosno ukupno 36 milijuna kuna.



Hina