Info servis

DZS: u travnju nastavljen pad građevinskih radova

Građevinski radovi u Hrvatskoj u travnju su bili manji za 17,2 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

Tako je u četvrtom ovogodišnjem mjesecu nastavljen pad fizičkog obujma građevinskih radova na godišnjoj razini koji je zabilježen u svim prošlogodišnjim mjesecima, osim u ožujku, a nastavljen je i u prva četiri mjeseca ove godine.

Pad građevinskih radova u siječnju ove godine na godišnjoj je razini iznosio 18,4 posto, u veljači 21,4 posto, a u ožujku 16,3 posto.

U prva četiri mjeseca ove godine građevinski radovi manji su za 18,1 posto u usporedbi s radovima iz istog prošlogodišnjeg razdoblja.

Prema vrstama građevina, u travnju je na zgradama odrađeno 47,8 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 52,2 posto.

Prema vrsti gradnje, na novim građevinama odrađeno je 59,3 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40,7 posto.

Kod zgrada je znatno veći udio radnih sati odrađenih na novogradnjama (35,3 posto) nego na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju (12,5 posto), pokazuju statistički podaci o fizičkom obujmu građevinskih radova koji se temelje na odrađenim satima radnika na gradilištima.



Hina