Info servis

DZS: u ožujku nastavljen pad građevinskih radova

Građevinski radovi u Hrvatskoj tijekom ožujka bili su manji za 16,3 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

Tako je u trećem ovogodišnjem mjesecu nastavljen pad fizičkog obujma građevinskih radova na godišnjoj razini koji je zabilježen u svim prošlogodišnjim mjesecima, osim u ožujku, a nastavljen je i početkom ove godine. Pad građevinskih radova u siječnju ove godine na godišnjoj je razini iznosio 18,4 posto, a u veljači 21,4 posto.

U prva tri mjeseca ove godine građevinski radovi manji su za 18,6 posto u usporedbi s radovima iz istog prošlogodišnjeg razdoblja.

Prema vrstama građevina, u ožujku je na zgradama odrađeno 48,9 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 51,1 posto.

Prema vrsti gradnje, na novim građevinama odrađeno je 60,3 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 39,7 posto.

Kod ostalih građevina udio radnih sati na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju bio je 27,2 posto, a na novogradnji 23,9 posto.

Kod zgrada je znatno veći udio radnih sati odrađenih na novogradnjama (36,4 posto) nego na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju (12,5 posto).



Hina