Info servis

Zaba: cjelokupna prošlogodišnja dobit u zadržanu dobit

Nadzorni odbor Zagrebačke banke predlaže da se cjelokupna ostvarena dobit Banke za 2009. godinu u iznosu od 1,2 milijarde kuna rasporedi u zadržanu dobit, izvjestila je Zaba putem Zagrebačke burze.

Odluka o upotrebi dobiti trebala bi biti donesena na skupštini Zagrebačke banke koja je predviđena za 26. travnja.

Poziv na Glavnu skupštinu također je danas objavljen na Zagrebačkoj burzi, a u njemu je uz ostalo prijedlog odluke o sudjelovanju radnika u dobiti Zagrebačke banke ostvarene u 2009. godini.

Prema prijedlogu, radnicima Zagrebačke banke odobrava se sudjelovanje u dobiti za 2009. godinu u iznosu od 37,4 milijuna kuna. Isplata bi se obavila dodjelom vlastitih redovnih dionica, po cijeni jednakoj prosječnom trošku njihovog stjecanja, a dionice bi se rasporedile između 45 radnika.

Nadzorni odbor je na sjednici održanoj 10. ožujka dao suglasnost na godišnja financijska izvješća i na konsolidirana godišnja financijska izvješća Zagrebačke banke d.d. za 2009. godinu te na godišnje izvješće o stanju Zagrebačke banke d.d. i ovisnih društava.

Zagrebačka banka d.d. je u poslovnoj godini koja je završila 31. prosinca 2009. ostvarila dobit poslije oporezivanja u iznosu od 1,2 milijarde kuna. U odnosu na isto razdoblje prethodne godine dobit je smanjena za 178 milijuna kuna ili 12,8 posto.



Hina